De geschiedenis van Shizzlefris

Shizzlefris is ooit eens begonnen op een Koninginnedag. Stonden we, net als vroeger, op straat, met tafel, siroop en bruiswater. We hadden een leuke dag.

Met ervaring in restaurantkeukens en met grote liefde voor kruiden en specerijen bleef ik jarenlang limonadesiropen maken die ik uitdeelde aan vrienden, en steeds meer begon te verkopen aan horeca, cocktailshakers, en later ook op festivals. We hadden leuke zomers.

Wanneer het kouder werd, zakte de verkoop steeds in, werd de boekhouding gedaan, en kwam de zelfreflectie. Dan keken we naar grote pannen, koelingen, de aanhanger met festival bar. De festivals vroegen ook om tenten, verlichting, geluid, zelfs kostuums.

Was het nou een kompleet uit de hand gelopen hobby, of hadden wij nou iets in handen wat ik zakelijk kon uitbouwen? Stoppen of doorgaan met iets wat we leuk vinden, dat was steeds het dilemma in de winter. Waren we nou grote kinderen, die net als vroeger op straat voor het huis bekertjes ranja stond te verkopen of……..

We gingen door, lachend om dat beeld van die limonadetafel waar wij vroeger als kind achter stonden. Shizzlefris heeft inmiddels diverse particuliere en horeca klanten in de regio Haarlem en Amsterdam. Bovendien zijn we een bekende verschijning op festivals. Kleine kinderen worden groot, speelsheid is gebleven. Shizzlefris maakt frisdranken voor fijnproevers en avonturiers. We maken spannende originele smaken, we geloven in originaliteit, avontuur, spelen en variatie. Wij doen ons ding!  Dat is de kracht van Shizzlefris.

Lekker zoet, genieten, gezondheid, zoete leugens.

Frisdranken zijn zoet. Er zitten veel suikers in. Te veel suiker is niet goed, te weinig ook niet. Drink een paar flesjes, zo nu en dan. Eet goed, beweeg en geniet. Een glas vruchtensap klapt net zo hard je bloedsuiker spiegel omhoog als een glas Shizzlfris, of Cola.  Laat je niet gek maken. Er is geen verschil tussen vruchten zoet, of suiker zoet in relatie tot diabetes. Geniet, met mate. Als je denkt dat je goed bezig bent omdat je zoete producten consumeert zonder toegevoegde suikers, dan moet je deze alinea nog een keer lezen.

 

De gruwel van grote bedrijven.

Met onze ogen open leveren wij ons uit aan multinationals. Ze maken ons wijs dat het geluk zit in de eenheidsworst die ze verkopen en hebben door hun succes budget om de consument te hersenspoelen. Gelukkig zien we nu ook een groeiend aantal microproducenten die in diverse branches de kop op steken. Het geeft ons een alternatief en de mogelijkheid te ontsnappen aan de grote bedrijven. Door te kiezen voor producten van lokale producenten zorg je er voor dat jouw geld in de lokale economie blijft in plaats van dat dit weg stroomt richting aandeelhouders.

Lokaal

Shizzlefris produceert op ambachtelijke wijze in Haarlem en wij focussen ons op de lokale markt. Op ons etiket prijkt een afbeelding van het standbeeld van Laurens Janszoon Coster. Een beeld wat bijna iedereen in Haarlem zal herkennen. Door lokaal te werken en door bijvoorbeeld lokaal geplukte vlierbloesem te gebruiken bieden we horecazaken een kans zich te onderscheiden. Shizzlefris is een ambachtelijke frisdrank met een stevige en volwassen smaak.

 

Een Mazahua in Mexico:
Een Nigerijnse Touareq:
Bedrijfsgegevens

Shizzlefris is een product van Fairly Liquide

Plataanstraat 75
2023 SC Haarlem

Contactgegevens

BTW 11.77.89.148B02
KvK 50435019

Tel. 06-42090700
Mail fris@shizzlefris.nl